Podcasty
PODCAST #76 RADEK HUŠEK ‑ „V Sens učíme jíst Čechy cvrččí protein."
![](https://res.cloudinary.com/dkod8xvcl/image/upload/f_auto/fl_lossy/w_1920/dpr_auto/q_75/v1715329568/PYM_16x9_de7729bc57.jpg)
„Stejně jako Organizace spojených národů i my považujeme cvrččí protein za bílkovinu budoucnosti,“ říká Radek Hušek, spoluzakladatel společnosti Sens. Před studiem na prestižní škole dal přednost smysluplnému podnikání. Dnes se snaží o revoluci na poli udržitelné výroby jídla. Sens vyrábí z cvrččí mouky tyčinky, krekry, těstoviny i proteinové shaky, dokonce i samotné cvrčky v čokoládě. Cílem je vytvořit nejlevnější živočišný zdroj bílkovin, který pomůže nasytit rostoucí světovou populaci. Daří se to? Jaký je nejoblíbenější cvrččí produkt? A proč je dobré jíst hmyz? Nejen to se dozvíte v dalším díle Progress Your Mind.